DEU Projesi Çocuklara Sanal Dünyada İlham Verdi
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) depremden etkilenen çocuklar için başlattığı ‘Hepimiz Çocuktuk’ projesi kapsamında Adıyaman’a giden DEÜ ekipleri, Oyuncak Atölyesi konteynerinde çocukları sanal gerçeklik teknolojileriyle tanıştırdı. Etkinlik sayesinde çocukların teknolojiyi ve sanatı bir arada keşfettiklerini belirten DEÜ Rektörü Prof. Bu kapsamda yürüttüğümüz projelerle çocuklarımıza sanal dünyada sanat ilhamı vermeye çalışıyoruz. Ne de olsa geleceğimiz olan çocuklarımızın hayal gücüyle ülkemizi kuracağımızı da biliyoruz.”
Kahramanmaraş sarsıntılarının yaraları sarılırken; Kurulduğu günden bu yana bölgede bulunan ve birçok hizmeti vatandaşlara kazandıran Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), ‘Hepimiz Çocuktuk’ sosyal projesiyle minik yüreklere dokunmaya devam etti. Bu kapsamda afetin vurduğu şehirlerden Adıyaman’a giden DEÜ ekipleri, Oyuncak Atölyesi konteynerinde çocukları sanal gerçeklik teknolojileriyle tanıştırırken; teknoloji ve sanatı birlikte keşfetmelerini sağladı.
Çalışmalar hakkında bilgi veren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Araştırma üniversitesi olarak çocuklarımızın günümüz teknolojilerini deneyimlemelerini, özgünlüklerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerini önemsiyoruz. Bu kapsamda yürüttüğümüz proje ile çocuklarımıza sanal dünyada sanat ilhamı vermeye çalışıyoruz” dedi.
DEÜ Rektörlüğü öncülüğünde ve Bilimsel Araştırma Projeleri Uyum Birimi ile uyum içinde kentte konumlandırılan Oyuncak Atölyesi konteynerinde; Reality teknolojilerine yoğun bir ilgi olduğunu kaydeden Rektör Hotar, “Çocuklarımızı sanal gerçeklik teknolojisi ile tanıştırarak; hayal güçlerini zenginleştirmeleri için ortam oluşturduk. Bugün; Özgünlük, yaratıcılık gibi kavramları desteklemenin zihinsel ve ruhsal gelişim açısından değerini zaten biliyoruz. Bu nedenle kuruluşumuzun uzun vadeli stratejilerinde bu konuya ağırlık veriyoruz. Rektörlük olarak teknoloji geliştiren ve üreten insanları küçük yaşlardan itibaren ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz. Bu atölye ile afetin olumsuz etkilerini yaşamak zorunda kalan çocuklarımıza moral vermek ve onlara yeni bir dünya sunmak istiyoruz.”
BENZERSİZ BİR DENEYİM OLDU!
Çocukların dokunmatik tabanlı sanal gerçeklik tabanlı interaktif uygulamalara büyük ilgi gösterdiğini belirten Rektör Hotar, şöyle devam etti: “Bölgede çocuklara yönelik sosyal hizmetlere farklı bir bakış açısı sunan teknolojik sunumlar ve uygulamalar, yaptığımız bir çalışmanın ürünü. grubun devam eden Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP). girişimlerle planlanmıştır. Buna göre çocuklarımızın ilgisini çeken ve merak uyandıran teknolojilerle ilgili soruları yanıtlayan ekibimiz; Günümüz teknolojileri hakkında bilgi verdiler. Oğullarımız ise sanal ortamda fotoğraf ve çizim yapma imkanı buldular ve dijital sanat kavramıyla tanıştılar. Bu sayede problem çözme becerilerini geliştirdiler. Sanal gerçeklik teknolojilerinin onlar için eşsiz bir deneyim olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde de benzer çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çünkü geleceğimiz olan çocuklarımızın hayal gücü ile ülkemizi kuracağımıza inanıyoruz. İlgili BAP Proje Koordinatörü ve Güzel Sanatlar Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna’ya; araştırmacılar, Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semiha Hülya Erten Can ve Dr. Merve Karagöz. Güzel Sanatlar Enstitüsü Öğrencisi; Grubumuzun diğer üyelerine teşekkür ediyoruz.”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı